Бебешки и детски колички – напътствия при закупуване и ползване

baby stroller

Детските колички се избират и купуват от майката и таткото, а бебето, което всъщност ще го ползва, няма думата. Доста родители са объркани от разнообразието на видове и модели детски колички на пазара и не знаят просто как точно да подберат. 

Ето и няколко полезни критерия, които определено е нужно да имате предвид, понеже в крайна сметка става дума за щастието и за безопасността на вашето детенце. 

За купуването на детска количка 
Изберете детска количка със широк кош и широка основа, защото точно това определя колко здрава е количката. Малките бебешки колички много лесно се преобръщат, като бебенцето се надвеси твърде много след ръба. 

В случай, че харесвате бебешка количка с повечко позиции на облегалката, уверете се, че дадената облегалка застава здраво на всяко едно състояние или пък рискувате детенцето да падне, съвсем случайно. 

Разгледайте дали бебешката количка притежава предпазни коланчета, придържащи детенцето в кошчето и не биха му позволили да се катурне. Най-правилно е коланчетата да минават между крачетата, през кръстчето и още през раменете на бебенцето. 

Частта от текстил на вашата детска количка ще трябва да се маха безпроблемно и да бъде удачна за изпиране в автоматична пералня. Ако е възможно, проверете дали детето ще прояви реакция на алергия към материала. 

Убедете се, че количката може свободно да премине през входната врата на вашето жилище.
Съобразете също така размера на детската количка в сгъната позиция с големината на багажника в автомобила, няколко багажници се оказват много малки за конкретни типове колички за бебета. 

За употребата на количките за бебета
Точно преди да поставите бебенцето в детската количка, направете проврека дали сте активирали спирачките. Вижте реално дали облегалката е сигурно застопорена в нужното положение. Ако сгъвате бебешката количка, бъдете внимателни детето да не е прекалено близко, тъй като има истинска опасност да го притиснете, без да искате.

Не забравяйте да закопчаете коланите за обезопасяване на детската количка абсолютно винаги, ако тръгвате на разходка. Те биха предотвратили опасното измъкване или изпадане на детенцето от количката, което е възможно да се случи, докато пресичате натоварен булевард като пример. 

Когато се разхождате на наклонен терен непременно активирайте спирачка точно преди да отпуснете дръжките на детската количка, даже и да става въпрос за няколко секунди. 

Бебешките колички, като почти всяка друга вещ, изискват постоянна поддръжка, ето защо редовно проверявайте дали наистина абсолютно всичко е в изправност.

Продължете тук: https://jerrykids.com/bfr/kikkaboo